Pohlreich jako poslední záchrana: Přidrzlou kuchařku v 9. díle Ano, šéfe! musí hned uzemnit
Tentokrát Zdeněk Pohlreich nasedá do vlaku a míří do Bruntálu – města, kde se zastavil čas a v nádražní hospodě i chuť.

Obsah článku
Tentokrát se Zdeněk Pohlreich vydává vlakem. Cíl? Nádražní restaurace v Bruntále, jak jsme v redakci VIPživot zjistili. Ano, to je to místo, kde mají unikátní zámeček a také jediné Muzeum bahna v Evropě. Ale proč se sem vydal zrovna Zdeněk? „Já mám k nádražkám vřelý vztah,“ říká šéf. „Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři… A myslím si, že otevřít si hospodu na nádraží v Bruntále bude asi výzva.“
Malá hospůdka s velkými starostmi
Bruntálskou nádražku vede Marta Virágová, žena, která se rozhodla postavit si sen na kolejnicích. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku,“ vysvětluje. Jenže problémů má až nad hlavu. „Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech, a jestli se to nezlepší, budu muset skončit,“ přiznává otevřeně.
Když Zdeněk vstoupí dovnitř, spokojeně si zamne ruce. „Tady to vypadá slibně,“ pronese optimisticky. Jenže tahle iluze mu dlouho nevydrží. „Paní vedoucí je v kuchyni, to je vždy špatný signál,“ konstatuje, když se trochu blíž vyptá na poměry, které tu vládnou. „Já se bojím jako sviňa,“ ubírá na plynu.
Polévka bez duše a čevabčiči jako piliny
Šéf si objedná všechno, co kuchyně nabízí. A začne ochutnávat. Polévka? Ta ho bohužel zklame už na úvod. „Maso v polévce vypadá nevábně, gulášovka je bez chuti, vodová…“ Gulášovka, která by měla být srdcem každé nádražky, je prý „na vodě, bez života“. „Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je ale i polévka blbá, je to znamení,“ říká prorocky. A nemýlí se.
Na hlavním chodu si Zdeněk také zrovna dvakrát nepochutná. „Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, ale dejme tomu, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, nic se tu neděje, proč bys to měl jíst, tyhle věci?“ poznamená nekompromisně. Z kuchyně zatím doléhá chaos a nervozita a šéf nad vším jen nevěřícně kroutí hlavou.

Servítky si rozhodně nebere
Když si Marta sedne naproti šéfovi, uslyší to od něj všechno úplně bez obalu: „Vaše kuchyně nestojí za nic, budeme na tom muset zapracovat.“ Marta přikyvuje. „Šéf řekl holej fakt,“ uzná bez vytáček.
Zdeněk však chce vidět, jestli má tahle žena chuť bojovat. Marta mu ukazuje svůj sen – malou, poctivou hospodu, kam se budou lidé rádi vracet. A i když tomu Zdeněk tak úplně nevěří, přece jen se jí rozhodne pomoci.
Druhý den: Zátěžový test a drama v kuchyni
Druhý den začíná zostra. Šéf přichází do kuchyně a hned zjistí, že obědy nejsou připravené. Kuchařka Iris na to reaguje po svém: „Co kecáš,“ vyštěkne na něj. Pohlreich si to nenechá líbit: „Tobě, Iris, dám jednu radu – ne…r mě!“
V kuchyni vládne naprostý chaos. Nikdo neví, co má dělat, a čas běží. Šéf se ujímá velení – tedy rád by. Začne chystat omáčku na roládu, ale ani kastrol mu nikdo nepodá, takže si ho jde hledat sám. Nakonec se mu podaří dostat věci trochu pod kontrolu, ale spokojený rozhodně není.
Iris nakonec odchází, po hádce se šéfkou Martou u stolu. Přizná, že už si hledá jiné místo. Marta zůstává na všechno sama – ale alespoň na vlastní kůži zjistila, že se opravdu musí něco změnit.
Šéf jí ještě stihne dát poslední radu: „Základem je příprava. Vyfutrovat všechno,“ teprve pak se to podle něj může rozjet. Bude z bruntálské nádražky hospoda jako víno? To zjistíte už 23.10. ve 21:35 na Primě a už nyní na prima+.
AUTOZIVE.cz
37 m
udalosti247.cz
1 h
udalosti247.cz
1 h